Entrega de certificats d’ensenyaments no formals

El passat 10 de juny va tenir lloc al CEPA Sud, a l’IES Damià Huguet, l’acte de final de curs i entrega de certificats d’assistència i aprofitament dels alumnes dels diversos ensenyaments que s’imparteixen en aquesta escola d’adults: anglès, alemany, francès, informàtica, català, castellà per a estrangers, etc., tant dels grups de Campos com de Santanyí, Cala d’Or, Ses Salines i sa Colònia de Sant Jordi.

A l’acte hi foren presents les regidores de l’ajuntament de Campos, Aina Manresa, de Ses Salines, Antònia Garcia, i la de Santanyí, Xesca Vidal, va excusar la seva assistència per motius familiars.

El director del centre, Sebastià Covas, va agrair la col·laboració i la bona predisposició dels ajuntaments de la comarca, gràcies als quals, i als convenis que signen anualment amb la conselleria d’Educació i Universitat, es pot organitzar una oferta formativa més àmplia i més propera als llocs de residència de l’alumnat. Va explicar que aquest curs 2018-2019, més o menys com els cursos anteriors, hi ha hagut prop de quatre-cents alumnes inscrits en aquests ensenyaments, dels quals prop de la meitat han rebut el certificat d’assistència i aprofitament que acredita els seus coneixements.

Pel setembre torna a començar el termini de matrícula per al proper curs i les classes amb alguns grups comencen pel novembre (fins al juny), altres, per tal d’adaptar-se al calendari laboral de la gent que treballa al turisme, es concentren els mesos d’hivern (novembre-abril). Per al proper curs, com ja se’ns ha confirmat des de conselleria, es podrà obtenir el certificat d’anglès expedit per l’Escola Oficial d’Idiomes directament des del CEPA, reivindicació que ja s’ha posat en marxa de manera experimental a altres CEPA i que fa anys que reclamàvem per a Campos.

A l’aula d’adults de Felanitx, depenent també del CEPA Sud, es fa un acte apart, amb la
participació de l’ajuntament de Felanitx, amb Isabel Montero com a responsable d’aquesta àrea. Allà hi ha hagut uns dos centenars d’alumnes, dels quals 180 rebran el certificat corresponent.